2005

 

20.12.2005

 

Je právě 21.11.2005 a já jsem si našel chvilku abych napsal něco o právě proběhlých akcích. 
Začnu vlastně takovým zájezdem do Vinné sklípka v Mušově, kterého jsme se jako kapela zúčastnili 19.11.2005 společně s obyvateli Chlumce u Dačic. 

Jak celý den probíhal se Vám budu snažit přiblížil v následujících řádcích. 
Vyrazilo se v 11 hodin z Dačic, kde na několika zastávkách nastoupili někteří „Chlumečáci“ a po-té byla na řadě zastávka v Chlumci. Zde jsme se pro nedochvilnost některých účastníků zájezdu trošku zdrželi a na cestu autobusem, který řídil šofér a technik naší kapely Stanislav Tříletý, jsme vyrazili až v pravé poledne. 
Cesta ubíhala rychle a příjemně a už v 13:00 jsme stáli ve Znojmě před „Městskými lázněmi“, kde bylo naplánováno první zastavení. 
Kdo chtěl, mohl jít do bazénu se vykoupat nebo se vypotit do sauny. Kdo této příležitosti využít nechtěl, prošel si město, navštívil některý z mnoho supermarketů…… 
Povinností každého bylo zajít si na oběd. Což jsme také splnili, a věřte tomu, že jsme si po dlouhé době pochutnali na pořádném smažáčku. 
Když byli všichni po jídle a sešli se na parkovišti (bylo asi 16:00), vyrazili jsme na další cestu, 
Tentokrát už přímo do sklípku. Dorazili jsme sem v 17:00 a všichni se ihned pustili do pravého koštování. 
I my jsme pár vzorků ochutnali a vrhli jsme se do hraní. Tentokrát jsme se vydali ve složení bicí + harmonika (Dušan – bicí, Radek – harmonika). Zpěváků bylo víc než dost, takže nebylo potřeba žádné aparatury, mikrofonů ….. 
Kolem 19:00 hodiny byly ke všem stolům rozneseny obložené mísy, které byly v zápětí ty tam, ale každý se zasytil a hlad byl dobře zahnán. Pokračovalo se tedy v hraní, zpívání, koštování až asi do 23:30, kdy jsme sbalili nástroje, rozloučili se a začali se scházet v autobuse. 
Opět se odjezd trošku oddálil, protože někteří nechtěli ze sklípka odjez s prázdnou a tudíž sklepmistr nestačil plnit „Plastovky“ vínkem. 
Při zpáteční cestě jsme ještě zahráli a zazpívali pár kousků (Zaznělo také několik koled), ale kvůli únavě jsem harmoniku odložil a přidal se k ostatním, kteří už pouze snili o tom, co vše stihli vypít. 
Mezi další akce tohoto měsíce patřilo Nedělní posezení s důchodci ve Starém Hobzí, kde jsme opět zahráli v naší „Live sestavě“. Tentokrát chyběl Sláva Leitkep a nahradil ho trumpetista Tonda Anděl z Budče. Honza Dvořák vyměnil Heligon za baskytaru, ale i tak zaznělo nespočetně lidovek a dokonce i pár tanečních kousků. 
Posluchači odcházeli spokojeně a i my jsme z této akce byli příjemně naladěni. 

Jako poslední bod dnešních novinek bych chtěl připomenout to, že se blíží konec roku a s ním i Silvestrovská noc, na kterou bychom Vás rádi pozvali. Letošní oslavy konce roku s námi můžete prožít v Restauraci Maják v Budkově.

 

23.10.2005

Zkoušíme knihu návštěv. Prosím o trpělivost, chvíli asi nebude vše fungovat, tak jak by mělo.

 

30.9.2005

Tak si představte co se mi stalo, asi před 14 dny jsem napsal dvě stránky aktualizací novinek, ale než jsem je stačil umístnit na web, soubor se mi někam ztratil a já začínám psát vše nanovo. 
Co se tedy za uplynulý měsíc stalo? 

1) Sraz Midiklubu pod názvem „Kdousovský Kotlík“ 

Tradiční setkání muzikantů, které se letos konalo přímo u nás ve Kdousově a to od čtvrtka 25.8.2005 do 29.8.2005. Útočiště jsme našli v místním ubytovacím zařízení, jehož součástí je i taková středně velká tělocvična, která měla sloužit jako místo na hraní. Po rozložení aparatury jsme zjistili že až tak velká není a téměř celá se zaplnila. 

Pokud o tomto setkání chcete vědět více, přejděte na stránku Kdousovský Kotlík 2005 (převzato z oficiálních stránek našeho Midiklubu, Autor textů - Vilda Lipold, flash animace - Radek Prkna). 

2) Hudební veletrh HUVEL 2005 

Jako každý rok, tak i letos jsme se vydali do Prahy na hudební veletrh HUVEL. Letos se konal 23.9.2005. K vidění bylo opět nepřeberné množství nástrojů, silnější a silnější aparatury…….. Letos jsem se zaměřil hlavně na aktivní reprosoustavy, klávesy a bezdrátové systémy. Z vystupujících skupin nás nejvíce zaujala rock´n´rollová skupina Lemon Nashvill, která hrála v hlavním stanu. Dále jsme krátce poslechli vystoupení Ivana Mládka hrajícího na kytarový keyboard (novinka na českém trhu – je to obdoba keyboardu, akorát určeno pro kytaristy). 

Tak a je po tradičních hasičských závodech spojených s taneční zábavou v Chlumci.
Opět, jako několik posledních let nám přálo pěkné počasí. Chvílemi to sice vypadalo že se spustí déšť, ale velkou oklikou se Chlumci vyhnul a krásné slunečné počasí panovalo přes celé odpoledne až do večera. Hasičské závody proběhly jako každý rok pouštěním muziky, oznamováním časů a výsledků, pitím piva a jedením vynikajících grilovaných klobásků.
Ač nemáme párky rádi. V Chlumci na závodech si je dáme pravidelně dvakrát.
Na začátku jsme měli trošku problém s elektrickým proudem, který nebylo kudy dotáhnout. Vše jsme ale vyřešili pomocí světelného stojanu a auta mohla pod vedením směle projíždět.
Po skončení hasičských závodů jsme celou aparaturu co nejrychleji sbalili a přemístili jsme se do Areálu snů na náves. Zde už sedělo několik prvních posluchačů. Ihned jsme se vrhli do nanášení a stavění aparatury. Hotovo jsme měli někdy kolem půl osmé a proto nám zbyl dostatek času na odpočinek a pokecání s přáteli. Hrát jsme začali přesně v 20:00, protože to už byl Areál téměř zaplněn. I tancovat se začalo od první série.
Čas běžel jako voda a už tu byla dvacátá třetí hodina a s ní i striptýz slečny Riki.
Trval asi 7 minutek a vrhli jsme se do práce opět my. Zábavku se vyvíjela úplně parádně a proto jsme si ani nevšimli že už jsou téměř 4 hodiny ráno a proto jsme celou akci zakončili několika písněmi (S pánem bohem, Nezacházej slunce, Pojďme se napít) ve stylu „a capella“.
Takže to byl zase vrchol letošní sezóny a zbývá pouze těšit se na další.

Tak se nám letní sezóna blíží velmi rychle ke konci a já se jako každý rok pustím do hodnocení. Letos jako předchozí roky jste nás mohli slyšet na Vranovské přehradě, konkrétně na Vojenské zotavovně na Vranově, na Bítově – zátoka Horky a dále na „Panelu na Chmelnici“. 
Jedná se dvě zcela jiná prostředí. Vojenské zotavovny – hraní tanečních večerů v kavárnách, většinou pro 50 – 60 posluchačů. Hrají se starší hity, ale na přání i novější pecky. Hraje se od 21.00 do 1.00 hod. 
Akce na Chmelnici jsou oproti tomu trošku tvrdšího ražení. Možná že slovo tvrdší není to správné, protože zde nehrajeme pouze „rokáč“ ale také country, ploužáky, popík…… 
Z každého něco. Protože návštěvníci patří do té mladší věkové skupiny převládají písničky skupiny Kabát (Pohoda, Colorado, V pekle sudy válej, žízeň), Harlej (Svařák), Jiří Schellinger (Jahody Mražený), Jarda Hypochondr (Šenkýřka), ale také písničky skupiny Lucie, Team, Buty atd. 
Tady na panelu už to většinou není hraní pro 50 lidí, ale spíše 100 – 150 lidiček. 
Začínáme hrát v 20:30 hod a končíme 1 hodinu po půlnoci. 
Musím konstatovat, že na počet návštěvníků byla letošní sezóna mnohem hojnější než ta loňská. Posluchači se většinou bavili do poslední písničky a proto byla radost hrát. 
Počasí letos nebylo nejlepší, ale i tak musela být na panelu zrušena pouze 1 akce. 

Takže celkově bych shrnul sezónu jako podařenou a můžeme jenom doufat, aby byla 
taková i ta další (2006). 

Jako každý rok nás ale nečeká oddech, protože se nám blíží další pouťové a posvícenské zábavy, ale i narozeniny a svatby (které během prázdnin nehráváme). Párkrát ještě zajedeme i na Vojenské zotavovny, ale to už bude opravdu jenom asi 3x. 

Právě v této chvíli se také chystáme na Sraz Midiclubu, který se tentokrát koná u nás ve Kdousově. Je to pravidelné setkání muzikantů, kteří si chtějí během společného víkendu, 
pokecat, popít, zahrát, ale i vyměnit zkušenosti, hudební soubory atd. 

Protože je asi 17.00 hodin a za chvíli se jede hrát, musím pomalu končit a připravit se na odjezd na taneční zábavu. Další novinky přinesu asi až po Srazu Midiclubu a po tradičních hasičských závodech v Chlumci, které letos také ozvučujeme a kde samozřejmě hrajeme taneční zábavu. 

10.1.2005

Je tu rok 2005 a s ním přichází i rekapitulace roku loňského. 
Jaký tedy byl? Stejný jako vloni. Některá zábava dobrá, jiná horší, stejně tak je tomu i s pořadateli. Na některé pořadatele se můžeme stoprocentně spolehnout, jiným nemůžeme věřit vůbec……. 

Jen si to představte. Silvestrovskou taneční zábavu jsme měli domluvenou ¾ roku a 22.12.2004 nám zavolali, že se nic nekoná pro nedostatečný zájem (Bokem jsme se však dozvěděli že příčina byla v neshodách mezi pořadateli). 
My jsme nakonec Silvestr hráli v Restauraci Maják v Budkově společně s místní kapelou (Duo p. Bém a p. Alexa). 
Silvestr byl okořeněn velkolepým ohňostrojem, který v Budkově určitě nepamatují, dále asi hodinovou diskotékou s DJ z rádia Blaník. Nutno podotknout, že celá akce byla parádně připravena a návštěvníci nepřišli zkrátka. Stoly zdaleka nezely prázdnotou. Každý mohl zakousnout několik druhů salámů, sýrů, klobásek, ale i několik druhů ovoce. K pití se nabízelo několik druhů vína, pivo…………… 

Jak už jsem psal posledně opustila nás zpěvačka Jana a rozjela to s námi Peťa z Hrádku. 
Vidět ji budete moci skoro na všech plesech a maškarních bálech, takže jste Všichni zváni. 

Letos nás opět čeká několik dálkových štací, jedeme hrát maturitní ples do Brna, Veselí nad Lužnicí, masopustní zábavu do Chotýčan a v jednání jsou ještě další vzdálenější místa. 
Většinou se také rádi podíváme do jiných míst – vždyť to znáte – Jiný kraj, jiný mrav. 


Mezi další aktualizace int. stránek patří spuštění sekce KALÍŠCI LIVE – je to taková naše dechová partička, se kterou občas vyrazíme na nějakou vesnickou vyhrávku, posezení pro důchodce……… Pokud byste nás takto chtěli slyšet, hráváme pravidelně každý rok posvícenskou vyhrávku v Chlumci u Dačic, dále Mikulášskou nadílku pro důchodce ve Starém Hobzí. 

Největším nedostatkem právě skončeného roku je to, že jsme nestačili dotočit už rozdělané CD na kterém má být dechovka. Snad se poštěstí a písničky v co nejkratší době dotočíme a cd bude k dispozici.